Pokud patříte mezi milovníky kávy a nedokážete si bez ní představit své ráno, tak určitě také víte, jak důležitá je kvalita a chuť kávy. Načerpejte z ní energii a začněte den podle svých představ. Připravte si tu nejlepší kávu doma.
Jak vybrat a koupit dobrou kávu
Prvním krokem je správný výběr kávy a poté také kuchyňského spotřebiče, například pákového kávovaru. Je na vás, jestli zvolíte kávu arabica nebo robusta. Arabica je výběrová káva, která je kvalitnější a tuto kvalitu poznáte také na vyšší ceně. Naopak robusta je méně kvalitní, ale obsahuje víc kofeinu. Vyzkoušejte oba tyto druhy kávy a vyberte si tu, která vám bude vyhovovat víc. Dobrou kávu poznáte také podle chuti, vůně a barvy.
Umelte si kávu doma
Pokud si koupíte kávová zrna, která si doma umelete, tak si užijete opravdový zážitek. Káva, kterou si doma umelete, má mnohem lepší chuť než mletá káva, kterou doma skladujete už delší dobu. Umletá káva je vždy čerstvá a na chuti se to opravdu projeví.

Investujte do kávovaru
Mezi základní druhy kávovarů patří ty běžné na překapávanou kávu, poté kávovary a přístroje na espresso a kombinované přístroje, které jsou nejen praktickým pomocníkem do domácnosti, ale také elegantním doplňkem do kuchyně. Nebojte se do kávovaru investovat, protože tato investice se vám velmi rychle vrátí. Sami si spočítejte, kolik byste dali za kvalitní a chutnou kávu, která dnes v restauraci stojí zbytečně moc peněz.
Pro milovníky výborné kávy je ideální pákový espresso kávovar. Ten se vyznačuje nejen elegantním designem a nerezovou úpravou, ale také možností použít mletou kávu všech druhů a také použití porcované kávy. Připravit si tak můžete pěnu pro cappuccino a navíc využít vyhřívanou desku na předehřev šálků. Espresso kávovar ES-150 má vyjímatelnou nádobu na vodu a také odkapávací mřížku, nebojte se tak, že by jeho údržba byla náročná a zdlouhavá. Nyní už pro vás bude ranní espresso rychlým a příjemným rituálem, který vám zlepší celý následující den.
Extra tip
Slyšeli jste už o základním pravidle patnácti? Toto pravidlo, které se týká přípravy kávy, vám ulehčí její přípravu. Klidně si jej někam zapište nebo si je zapamatujte. Nezpracovaná káva by se měla upražit do patnácti měsíců. Upražená hotová káva by se měla zpracovat do patnácti dnů a namletá káva by se měla zalít horkou vodou nebo uvařit do patnácti minut. A každou z těchto káv byste měli vypít do patnácti vteřin.


1 komentář