2.6 C
Prague
19.4.2024
MaxiMagazín

3 italské dezerty, které si zamilujete!

Italská kuchyně je vyhlášená především pizzou, těstovinami a sýrem. Může ovšem nabídnout mnohem více a dokáže vás příjemně překvapit, pokud vás honí mlsná. Nechte si hýčkat chuťové buňky těmito třemi vynikajícími dezerty!

 

Vanilková Panna Cotta s karamelovou polevou

  • 1 instantní prášek Panna Cotta
  • 250ml mléka
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček vanilkového cukru

NA POLEVU

  • 250ml smetany
  • 250g cukru

Postup: Do hrnce slijete 150ml mléka a smetanu. Přidejte vanilkový cukr a nechte svařit. Do jiné nádoby nalijte zbytek mléka a smíchejte s práškem. Přelijte do hrnce a dvě minuty povařte. Hotovou Panna Cottu dejte do pohárů a nechte vychladnout. Mezitím do hrnce nasypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat (pozor, rád se připaluje). Jakmile se cukr rozpustí, vmíchejte smetanu a chvíli povařte. Hotovým karamelem polijte vychladlou Panna Cottu a můžete podávat.

Close up photograph of a tasty panna cotta with red fruits

Jablečný koláč z madlové mouky

  • 150g mandlové mouky
  • 40g cukru (nejlépe třtinového)
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 jablka

Postup: Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte se skořicí a lžící cukru. Do jiné mísy nasypte madlovou mouku, prášek do pečiva a olej. Pečlivě promíchejte a část těsta si odložte stranou. Na plech nebo do menší zapékací mísy dejte hotové těsto a rukou udusejte (bude sypké a drobivé). Navrch naskládejte nastrouhaná jablka se skořicí a zasypte zbytkem těsta. Pečte při 200°C cca 35 minut.

 

Polentové kostky s mascarpone a borůvkami

  • 150g kukuřičné instantní polenty
  • 400ml vody
  • 1 lžíce másla
  • Borůvky
  • Kokosový olej
  • Mascarpone

Postup: Do hrnce nalijte vodu a vsypte polentu. Přiveďte k varu a míchejte, než vznikne hustá kaše. Nalijte ji na plech a nechte ztuhnout, výsledný plát poté nakrájejte na čtverečky. Rozpalte v pánvi kokosový olej a polentu na něm opečte. Polentu nechte opět vychladnout a servírujte s jemně oslazeným sýrem Mascarpone posypaným borůvkami.

Související příspěvky

I muži mají své dny – zpříjemněte jim je

redakce

Zažeňte jarní únavu kreativním tvořením

redakce

Hadicový držák na stěnu – pomoc při zalévání

majda