9.6 C
Prague
8.5.2024
MaxiMagazín

Jak správně grilovat maso

Grilování se v České republice stává každým rokem stále populárnější. Lidé se scházejí na moderně zařízených zahradách pod zastřešenými pergolami a užívají si ničím nerušené chvíle se svými přáteli. K těmto sešlostem neodmyslitelně patří grilování masa. Již dávno nejde pouze o výsadu amerických rodin, kteří se každý víkend oddávají opékání masa na všechny možné způsoby. Pokud se v této sezóně chystáte vytáhnout svou grilovací sestavu nebo dokonce plánujete nákup nové, určitě se ponořte do následujících rad maximalizující úspěšnost celkového výsledku.

 

Marinádu si nekupujte

V případě, že patříte do minoritní části české třetinové populace grilovacích nadšenců, určitě se neobejdete bez kvalitní marinády. Mnoho lidí dělá tu základní chybu, že si omáčky a nejrůznější marinády pod maso kupuje z obchodních řetězců a zde je základní kámen úrazu.

Toto pochybení má na vině soustavná reklamní mašinérie, která v lidech vzbuzuje touhu po nákupu jednoduché a chutné omáčky. Vyzkoušejte si pro tentokrát udělat vlastní marinádu na maso, vždyť na tom není vůbec nic těžkého.

meat-6894_640

 

Maso si naložte předem

Pokud chcete připravit opravdu chutné maso na grilu, určitě si jej naložte předem. Právě tato technika propůjčí vašemu masitému pokrmu nevídaně lahodnou chuť a stane se hlavním pilířem celého večera. Maso si naložte nejméně tři hodiny předem, stane se tak mnohem křehčí a šťavnatější.

Nejoblíbenějším masem na českých grilovacích oslavách se jednoznačně stávají steaky a ryby. Vždy ke grilování použijte zachlazené maso. Pakliže nemůžete jinak, než použít maso z mrazáku, nechte si jej řádně rozmrazit a odkapat. Počítejte však s 12 hodinovou prodlevou. Při přípravě hovězího steaku si uřízněte 2 až 3 centimetrový plátek o 200 až 300 gramech a položte ho na rozpálený gril.

 

Související příspěvky

Zažeňte jarní únavu kreativním tvořením

redakce

Exotická nuru masáž doplní energii

redakce

Daruj jemnost v novém designu

redakce