Limitovaná edice Bageterie Boulevard Specialité du Chef tentokrát přišla s něčím opravdu mimořádným. Šéfkuchař João Baptista z restaurace a tapas baru Oliveira připravil „limitku“ inspirovanou jídlem, které je pro Portugalce skutečně tradiční, a to Portugalské Assado. Hlavní ingrediencí je selečí pečeně Leitao Assado doplněné o šťavnaté plátky pomeranče a řepné lístky, exkluzivně zabalené v madeirském chlebu, který v Portugalsku pokládají za svoji národní hrdost.
Mix nevšedních a delikátních chutí, tak tím se vyznačuje každá limitovaná edice Bageterie Boulevard. Je to speciální řada, která poukazuje na výjimečnost pokrmu a surovin v něm obsaženým. A je tomu tak i aktuální novinky Portugalské Assado. Když se spojí nejšťavnatější pomeranče z portugalského Algarve a pomalu pečené selátko dochucené petrželkou a bílým pepřem, skvělý chuťový zážitek je zaručen. Příjemným bonusem tohoto jídla můžeme vnímat nezaměnitelný madeirský chléb Bolo do Caco, jehož název lze přeložit jako „pečený na kameni“ – tak se totiž dříve tradičně připravoval. Na exotické Madeiře se pak s tímto chlebem setkáte téměř na každém kroku, používají ho totiž nejen při přípravě chutných sendvičů, ale podávají ho i jako předkrm.
Portugalské Assado z Bageterie Boulevard je časově omezená nabídka, proto pokud chcete ochutnat typický pokrm z madeirského pozemského ráje, dlouho se nerozmýšlejte a vypravte se do nejbližší bageterie.