3.1 C
Prague
28.1.2021

Co budete potřebovat za vybavení k výrobě pizzy?

Pokud jste se rozhodli, že si chcete pořídit vlastní pizzerii, rychlé občerstvení či nabízet pizzu ve své restauraci, budete potřebovat kvalitní pec. Jen díky ní bude pizza křehká a nadýchaná tak, jak má být. Kromě toho se vám bude hodit ještě několik šikovných pomocníků, kteří vám ušetří námahu se zpracováním těsta.

Pec, která šetří místo

Pece na pizzu volíte podle druhu a účelu vaší provozovny. Chcete-li mít romantickou pizzerii, jež má „ducha“, dejte přednost variantě kameninové, jež bude vaší restauraci dominovat. V případě, že bude pizza jen doplňkovým sortimentem či ji budete nabízet tzv. s sebou, vystačíte si s elektrickou pecí. Ta má hned několik předností. Oproti první variantě si nečiní prostorové nároky, je skladná a snadno se v ní reguluje teplota pečení. Během 30 minut ji budete mít vyhřátou na 240 °C. Podle vašich nároků si zvolíte velikost pece. V té největší upečete až 4 pizzy najednou. Nezapomeňte na příslušenství v podobě lopaty na pizzu, aby se vám s horkými kousky dobře manipulovalo.

Základem je dobře vypracované těsto

Tajemství křupavé a nadýchané pizzy spočívá ve správném použití a zpracování jednotlivých ingrediencí. Dokonalé propracování těsta vyžaduje značnou fyzickou námahu a zručnost. S touto fází přípravy vám pomohou hnětače, jež odvedou práci rychleji a kvalitněji. Kdo by se chtěl lopotit se 17 kg těsta? Hnětače i takové množství zvládnou levou zadní.

Aby těsto vždycky vykynulo podle představ

Kynutí je nejdůležitější proces, který má zásadní vliv na konečnou chuť pizzy. Ideální podmínky pro něho vytvoří kynárna. Těsto kyne při teplotě 29 °C až 2 hodiny. Díky tomu má typickou vláčnou konzistenci, s níž je radost pracovat. Kynárna, do níž se vejde celkem 8 plechů, pracuje s párou, jejíž objem automaticky přizpůsobuje množství vloženého těsta.

Související příspěvky

Hledáte ideální kočku do bytu? Poradíme vám

majda

V tomhle autíčku se vaše děti skutečně vyřádí

redakce

Lze dát dohromady zábavu ve vířivce a nedotčenou divokou přírodu

majda